Fraaie zege basketballers Donar in Europa

De basketballers van het Groningse Donar hebben in de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase van de Europe Cup een belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij Roemeens landskampioen U-BT Cluj-Napoca werd een nipte en ietwat onverwachte zege geboekt: 73-77.

Jason Dourisseau opende de score namens Donar (0-2) en vanaf dat moment hadden de Groningers op elk moment van de wedstrijd de leiding in handen. Geen enkele keer kon de thuisploeg de leiding ook maar even overnemen en vooral in het tweede kwart liep Donar hard uit. Cluj-Napoca verkleinde het gat in het derde kwart en naderde met een dikke minuut te gaan tot drie punten, maar Donar hield dapper stand en boekte een mooie overwinning.

Brandyn Curry en nieuw aangetrokken veteraan Teddy Gipson tekenden beiden voor vijftien punten, Dourisseau voegde er met veertien stuks ook een prima aantal aan toe, terwijl Thomas Koenis van belang was met de nodige rebounds.

Op 10 januari ontvangt Donar de Cypriotische landskampioen Keravnos, terwijl ook het Belgische Belfius Mons-Hainaut in de groep zit.

De volledige wedstrijd van Cluj-Napoca tegen Donar (Bron: YouTube)