Grootste zege ooit voor Jong Oranje

De voetballers van Nederland onder 21 hebben vrijdagavond de tweede zege geboekt in de EK-kwalificatiecampagne. In Doetinchem werd Andorra met 8-0 verslagen, de grootste zege ooit voor Jong Oranje.

De ploeg van bondscoach Art Langeler verzamelde in de eerste vier wedstrijden vijf punten en een zege was noodzakelijk om de hoop op deelname aan het EK onder 21 in leven te houden. Jong Oranje ging voortvarend van start en na twintig minuten opende Guus Til de voorsprong. De middenvelder van AZ rondde af na goed voorbereidend werk van Oussama Idrissi. Acht minuten later kopte Sam Lammers een voorzet van Denzel Dumfries binnen en weer twee minuten later stond de 3-0 op het scorebord via Idrissi.

Na rust ging Nederland werken aan het doelsaldo. Binnen het uur volleerde Idrissi zijn tweede treffer binnen na een goede voorzet van Justin Kluivert: 4-0. Ook invaller Richairo Zivkovic deed een duit in het zakje. De spits van KV Oostende strafte geklungel in de achterhoede van Andorra af. Zivkovic was ook betrokken bij de 6-0. Hij werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna Bart Ramselaar zich met succes ontfermde over de toegekende strafschop.

Ruim eem kwartier voor tijd werd de bal weer op de strafschopstip gelegd na een overtreding op Til. Deze keer was het de beurt aan Frenkie de Jong en ook de middenvelder van Ajax scoorde: 7-0. De laatste en achtste treffer was er ook een met een Amsterdams tintje. Vanuit een afgeslagen hoekschop schoot Kluivert de 8-0 tegen de touwen.