Van Gerwen treft op GSOD opnieuw Cross, Barney loot Price

Michael van Gerwen is dinsdag bij de loting voor groepsfase van de Grand Slam of Darts voor de vierde keer in een maand tijd gekoppeld aan Rob Cross. Het toernooi voor darters van de PDC en BDO. Ook Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan en Berry van Peer zijn van de partij. 

Bij de Grand Slam of Darts zijn zestien finalisten van de grote PDC-toernooien uitgenodigd. Er volgden acht darters uit het PDC-kwalificatietoernooi en ook de BDO vaardigt acht spelers af. 

Titelverdediger en wereldkampioen Van Gerwen treft naast de Engelsman Cross ook Joe Murnan en Ross Montgomery. Van Gerwen wist zowel op European Darts Trophy, het EK en de World Series of Darts Finals van Cross te winnen. 

Van Barneveld, de kampioen van 2012 en nummer acht van de plaatsingslijst, zal aantreden tegen Gerwyn Price, Steve Lennon en Jamie Hughes. De Zwaan, die via het PDC-kwalificatietoernooi is binnengekomen, is de enige Nederlander in een verder volledig Engelse groep met Dave Chisnall, Stephen Bunting en Scott Mitchell. en Van Peer, de finalist van het junioren-WK van vorig jaar, staat voor een lastige opgave tegen Gary Anderson, Simon Whitlock en Cameron Menzies. Noppert is welkom als verliezend finalist Lakeside en mag hij het opnemen tegen Daryl Gurney, Darren Webster en Mark Webster.

Alleen de nummer één en twee uit elke groep plaatsen zich voor de achtste finales. Voor de winnaar ligt een cheque van 110.000 pond klaar, omgerekend zo'n 125.000 euro. Het toernooi start aanstaande zaterdag en duurt tot en met zondag 19 november.

Grand Slam of Darts Loting
Group A
(1) Michael van Gerwen
Rob Cross
Joe Murnan
Ross Montgomery

Group B
(8) Raymond van Barneveld
Gerwyn Price
Steve Lennon
Jamie Hughes

Group C
(5) Phil Taylor
James Wade
Robbie Green
Peter Machin

Group D
(4) Daryl Gurney
Darren Webster
Mark Webster
Danny Noppert

Group E
(2) Peter Wright
Alan Norris
Corey Cadby
Glen Durrant

Group F
(7) Dave Chisnall
Stephen Bunting
Jeffrey de Zwaan
Scott Mitchell

Group G
(6) Mensur Suljovic
Michael Smith
James Wilson
Mark McGeeney

Group H
(3) Gary Anderson
Simon Whitlock
Berry van Peer
Cameron Menzies