Hattrick Van Gerwen op World Series of Darts

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij de World Series of Darts Finals gewonnen. Nadat hij in 2015 en 2016 Peter Wright tegenover zich zag in de finale, was het vandaag de beurt aan Gary Anderson. Het werd 11-6 in de finale voor de wereldkampioen. 

Nadat de eerste drie legs van de partij met de darts mee gingen plaatste Van Gerwen in de vierde leg een break door middel van een 130-finish. De Nederlander bleef goed spelen en vergrootte zijn voorsprong in de volgende legs naar 6-2. Anderson maakte een break ongedaan en het was 6-4 bij de break. 

De titelverdediger nam na de pauze de touwtjes in handen en won vier legs een op rij.  Hij was nog maar één leg verwijderd te zijn van de titel. De Schot maakte er met twee gewonnen legs nog 10-6 van, maar in de zeventiende leg viel dankzij een 87-finish van de Nederlander alsnog de beslissing.

Eerder in de halve finales speelde Van Gerwen tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier stond bij de eerste onderbreking aan de leiding met 3-2. Van Gerwen liet zich niet uit het lood slaan en speelde lang haasje-over met Gurney. Na tien legs hielden de mannen elkaar in evenwicht: 5-5. Van Gerwen schakelde een tandje bij en won vijf legs op een rij. Gurney kwam nog terug tot 10-8, maar daarna maakte Van Gerwen het af. Het werd 11-8. Gary Anderson won in de halve finale van James Wade met 11-5. 

Het dartseizoen gaat volgende week verder met de Grand Slam of Darts. Maandag daarvoor is het kwalificatietoernooi. Er zijn nog acht plekken te vergeven. Namens Nederland zijn Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Berry van Peer en Danny Noppert al zeker van deelname. 

Michael van Gerwen wint opnieuw WSOD Finals. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)
Michael van Gerwen wint opnieuw WSOD Finals. (PRO SHOTS/Joris Verwijst)