PSV pas in verlenging langs Volendam

PSV heeft zich met veel moeite geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. De Eindhovenaren konden op bezoek bij FC Volendam pas in de verlenging de ban breken en namen na 120 minuten spelen uiteindelijk een 0-2 zege mee naar huis.

De koploper in de Eredivisie miste de geblesseerden Jürgen Locadia, Gastón Pereiro en Steven Bergwijn. Het ontbreken van deze aanvallers kwam het spel tegen de nummer laatst van de Jupiler League niet ten goede. Het tempo op het kunstgras in Volendam lag laag en er vielen weinig kansen te noteren. Adam Maher was dicht bij de 0-1, maar doelman Hobie Verhulst was op zijn post. De thuisploeg was gevaarlijk via een kopbal van Nick Doodeman.

PSV bleef in de tweede helft dreigender, maar Hirving Lozano, Maher, invaller Mauro Júnior, Luuk de Jong en Jorrit Hendrix wisten mede door Verhulst de bal niet in het net te krijgen. In de verlenging kwam Marco van Ginkel binnen de lijnen en hij brak al snel de ban voor PSV. Via een fraaie omhaal passeerde hij Verhulst. Daarna was de middenvelder betrokken bij het incident dat voor de rode kaart voor Volendammer Dylan Mertens zorgde. Hij ging namelijk op de kuit van Van Ginkel staan. Lozano maakte in de laatste minuut nog de 0-2.

PSV pas in verlenging langs Volendam (Pro Shots / Jasper Ruhe)