Verstappen was grieperig tijdens gewonnen race

Max Verstappen was afgelopen weekend niet helemaal topfit tijdens de door hem gewonnen grand prix. Vandaag vertelde de twintigjarige Formule 1-coureur tijdens Peptalk op Ziggo Sport dat hij grieperig was.

"Ik was wat grieperig. Mijn neus zat dicht, ik had hoofdpijn en pijn in mijn spieren." Aldus de tweevoudig grand prix-winnaar. "Ik was ziek. Ik voelde me sowieso al niet goed. De nacht voor de race kon ik bijna niet slapen, dus het was wel een stuk zwaarder dan normaal. Normaal gesproken zou ik me goed moeten voelen na zo’n overwinning, maar dit was een van de slechtste dagen dit jaar qua fit zijn. Het gaat nu wel beter, maar het duurt nog even."

Natuurlijk blikte Verstappen nog een keer terug op de Grand Prix-Maleisië. "Ik moest zorgen dat ik zo constant mogelijk kon blijven en gewoon mijn rondjes kon rijden. Na de inhaalactie op Hamilton was dat het geval. Het was de eerste keer voor mij dat ik in deze situatie belandde. Dat was natuurlijk wel super mooi." De Nederlander twijfelde niet aan de betrouwbaardheid van zijn Red Bull. "Alles voelde goed aan, dus ik heb niet echt getwijfeld. Ook de laatste ronde was redelijk relaxed."

De Formule 1-coureur keek ook alvast vooruit naar de wedstrijd van komend weekend in Japan. "Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen. Ferrari is nog gewoon heel sterk. Mercedes heeft het altijd wat moeilijker in Maleisië, dus we moeten even afwachten hoe het hier gaat zijn in Japan. Hopelijk wordt het weer een mooie wedstrijd.”

Verstappen was grieperig tijdens gewonnen race (Pro Shots / Action Images)
Verstappen was grieperig tijdens gewonnen race (Pro Shots / Action Images)