Zidane: "Ik ben niet de beste trainer ter wereld"

Zinédine Zidane ziet zichzelf niet als de beste trainer in de wereld, nadat hij zaterdagavond met Real Madrid de Champions League wederom won.

Ondanks een contract tot de zomer van 2018, was het onduidelijk of de Fransman aan zou blijven als trainer van de Madrilenen, maar na de 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Juventus kwam daar duidelijkheid is.

"Het staat vast dat ik blijf, maar eerst wil ik genieten van deze zege", vertelde Zidane tegen Antena3. "Het is niet eenvoudig om de landstitel en Champions League te winnen. We hebben dit allemaal te danken aan onze inzet en ons enthousiasme."

De 44-jarige trainer werd twee weken terug ook landskampioen met Real Madrid en lijkt de meeste waarde te hechten aan die prijs. "De winst in La Liga was de mooiste dag in mijn loopbaan. Een competitie gaat over 38 speelrondes en pas tijdens de laatste speeldag was het beslist."

De Champions League was voor Zidane zijn vijfde prijs als hoofdtrainer van de Madrilenen, maar hij blijft bescheiden over zichzelf. "Of ik nu de beste trainer ter wereld ben? Nee, zo zie ik mezelf niet."