Martins Indi: "Bij winst Feyenoord op Ajax is het klaar"

Bruno Martins Indi denkt dat het niet meer fout kan gaan met Feyenoord in de strijd om het kampioenschap van de Eredivisie. De verdediger van Stoke City sprak afgelopen week bij het Nederlands elftal met enkele spelers van Feyenoord over de Klassieker van zondag in de Amsterdam ArenA.

"Wat ik die jongens heb verteld? Dat ze moeten winnen in de Arena", vertelde Martins Indi tegen het Algemeen Dagblad. "Dan kan het niet meer mis gaan. Dat kan het voor mijn gevoel eigenlijk nu al niet meer, maar bij winst zondag is het klaar. Iedereen weet hoe gek van blijdschap de supporters van Feyenoord kunnen worden. Ik heb ook de andere kant van de medaille meegemaakt bij de club, ook met mindere resultaten. Maar dan nog was er altijd die steun van de mensen."

"Natuurlijk had ik zelf ook graag een keer op de Coolsingel gestaan, maar in die tijd gaven we het nog weg met domme nederlagen tegen clubs die laag op de ranglijst stonden. Maar eerlijk is eerlijk, zo dichtbij als de ploeg nu bij een grote prijs is, zijn wij toen nooit geweest. Al waren de omstandigheden toen anders natuurlijk."

"Of ik nerveus ben of ze het wel halen? Nee, eigenlijk helemaal niet. Maar je weet het nooit. Ik heb het met FC Porto meegemaakt. Maar ook met Feyenoord, dat je voelt dat het kan maar dan toch nog ergens dom punten laat liggen."