Marko: "Verstappen moet minder fouten maken en consistenter zijn"

Over ruim twee weken begint Max Verstappen aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en zijn eerste volledige jaar bij Red Bull Racing. De grote baas van Red Bull, Helmut Marko, is dan ook van mening dat de jonge Nederlander een tandje bij zal moeten schakelen.

"Natuurlijk zijn de verwachtingen hoger dan toen hij vorig jaar het stoeltje van Daniil Kvyat overnam. Hij is meer volwassen geworden en nu moet hij meer consistent zijn en minder fouten maken", vertelt Marko. "We verwachten van beide coureurs dat ze om de titel mee gaan strijden, mits het totale pakket van de auto en de motor in orde is." 

Over de eerste testweek was Marko gematigd tevreden. "We hebben een prachtige auto die het erg goed doet in de snelle bochten en veel tractie heeft. We missen echter nog wel wat betrouwbaarheid en pure kracht", aldus de Oostenrijker. "Nou ben ik natuurlijk niet objectief, maar ik vind dat we de meest elegante auto van allemaal hebben, de RB13 is beeldschoon."

Van in elk geval de grote teams wordt verwacht dat ze deze week tijdens de tweede test in Barcelona nog wel het een en ander aan de auto veranderen, en richting de seizoensstart in Melbourne worden ook veranderingen verwacht. "Laten we het maar even afwachten", klinkt het mysterieus uit de mond van Marko, gevraagd naar hoe dat bij Red Bull zit. "Het is belangrijk om deze auto's goed te kennen voor we er meer dingen op gaan zetten, daarna zien we wel wat we toe kunnen voegen om de auto sneller te maken."

Van een ding is Marko in elk geval overtuigd als het gaat om de verdeling van de rijders op de startgrid: "Wij hebben wat rijders betreft het sterkste paar. Punt", zo zegt hij over Verstappen en Daniel Ricciardo.