Cocu: "We moeten bij Ajax winnen"

PSV was opgelucht met de 1-0 zege op hekkensluiter Go Ahead Eagles, maar er is nog veel werk richting topper tegen Ajax. Phillip Cocu: "Maar defensief hebben we het goed staan."

"De belangrijkste zaken hebben we nog niet optimaal voor elkaar", zei Cocu bij de NOS na de 1-0 zege op Go Ahead Eagles. Die kwam als geroepen na het doelpuntloze gelijkspel bij Roda JC en de moeizaam verlopen weken daarvoor. "Dan doel ik bijvoorbeeld op de bezetting in en rond de zestienmeter. We drukken de tegenstander helemaal terug op eigen helft, maar te vaak staat Luuk de Jong alleen in het strafschopgebied. We maken die enige goal ook omdat Siem de Jong wél in het zestienmetergebied komt."

Cocu was ook weer niet totaal ontevreden over het spel van zijn ploeg. "We hadden ook het geluk niet helemaal aan onze zijde en hun keeper pakte twee geweldige ballen. Nu bleven we maar op zoek naar die treffer en zorgde dat na rust voor een bepaalde onrust in het team. Met nog een treffer was het voor de fans ook een mooiere avond dan nu bij slechts een magere 1-0 overwinning."

PSV kan zich nu richten op de topper in Amsterdam tegen Ajax, volgende week zondag. Het moet een mooi slotstuk worden van de eerste seizoenshelft. Jorrit Hendrix en Andrés Guardado zijn dan mogelijk weer terug van blessures. Speelt PSV tegen Ajax aanvallend ook zo pover, dan wordt het een lastige middag.

"Ik denk dat wij in heel veel wedstrijden domineren en op de helft van de tegenstander spelen", reageert Cocu. "Het doelpunten maken gaat heel moeizaam, maar defensief hebben we het goed staan. We krijgen weinig tegengoals en dat is ook belangrijk in topwedstrijden. Maar het zal ook gaan om het rendement dat we halen uit de kansen die we wel krijgen. Al blijft die topper een wedstrijd op zich. Wij moeten zorgen dat we winnen om in de race te blijven."