Handbalsters stranden in halve finale

Opnieuw was Frankrijk een maatje te sterk voor de Nederlandse handbalsters. Na een eerder verloren poulewedstrijd werd ook de halve finale verloren van de Fransen. Nederland kwam uiteindelijk een puntje te kort: 23-24.

De hele wedstrijd had Nederland moeite met de Franse verdediging, daar de Fransen veel fysieker waren dan de Nederlanders. De hele wedstrijd waren de Fransen dan ook net een tandje beter; geen moment wist Nederland een gelijkmaker te scoren. Wel wist Frankrijk regelmatig haar voorsprong uit te bouwen.

Uiteindelijk begon het Nederlandse spel goed op gang te komen. De 15-19 achterstand werd omgezet in een 21-22 en de Fransen begonnen steeds meer moeite te krijgen met de Nederlandse verdediging. In de laatste minuut mocht Nederland met een man meer een laatste wanhoopspoging doen om verlenging af te dwingen. Keepster Tess Wester werd ingeruild voor veldspeler Danick Snelder en er werd een time-out aangevraagd. De Fransen gaven echter geen centimeter ruimte en het schot van Louis Abbingh in de laatste seconde eindigde nipt op de paal.

Nederland treft zaterdag om 16:30 de verliezer van de wedstrijd Noorwegen - Rusland. Noorwegen was in de WK-finale uiteindelijk een maatje te groot voor Nederland, Rusland werd in de poulefase getroffen in een wedstrijd die Nederland niet hoefde te winnen.