Servische tiener grijpt net naast goud

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is woensdag ook het taekwondotoernooi van start gegaan. Bij de vrouwen en mannen stond de lichtste gewichtsklasse op het programma, tot 49 en 58 kilogram.

Bij de vrouwen was het een pas 17-jarige Servische die de finale haalde. Europees kampioene Tijana Bogdanovic nam het daarin op tegen de Zuid-Koreaanse Kim So-hui en dat deed ze uitstekend. Bogdanovic leek in de slotseconden zelfs even mogelijk het goud gepakt te hebben, maar haar score werd toch niet goedgekeurd en dus pakte Kim het goud. Brons was er voor de Azerbeidzjaanse Patimat Abakarova en de Thaise Panipak Wongpattanakit.

Kim toont haar respect voor de 17-jarige verliezend finaliste Bogdanovic (PROSHOTS/Action Images)
Kim toont haar respect voor de 17-jarige verliezend finaliste Bogdanovic (PROSHOTS/Action Images)

Het toernooi bij de mannen leverde een verrassende finale op. De Iraanse topfavoriet Farzan Ashourzadeh werd in de eerste ronde zeer verrassend in de slotseconde uitgeschakeld door de Marokkaan Omar Hajjami, die op zijn beurt verloor van de Chinese finalist Zhao Shuai. Die rekende in de finale af met Tawin Hanprab uit Thailand en pakte het goud. Luisito Pie uit de Dominicaanse Republiek versloeg de Spanjaard Jesus Tortosa in de strijd om brons, terwijl Kim Tae-hun de andere bronzen medaille pakte.