Claudia spaart niemand in oudejaarsconference

Claudia de Breij is van plan om niemand te sparen in haar oudejaarsconference. Naast zichzelf krijgt ook bekend Nederland er flink van langs, zegt ze vrijdag in De Telegraaf.

"Ik ga vooral mezelf en de collega's uit het vak niet sparen. Ik geef mezelf op dat podium in december een stevig pak rammel, maar vlak daarna is bekend Nederland aan de beurt", zo doet de cabaretière haar plannen uit de doeken. Toch zal niet al haar munitie opgaan aan een of twee specifieke BN'ers. "Meer de groep in z'n algemeen", aldus Claudia. "Wat is er tegenwoordig voor nodig om een bekende kop te krijgen en waarom gedragen sommige BN'ers zich zo vreemd?"

Hoewel het pas net zomer is, is Claudia al aardig op weg met haar conference. "De reden dat ik al zover ben met de invulling is omdat ik tegenwoordig mijn grappen spaar om ze er straks in die ene show als een soort tsunami uit te gooien", belooft ze. "Het moet namelijk fantastisch worden omdat dit iets is wat ikzelf, of welke andere vrouw dan ook, nog nóóit heb gedaan."

Het is de eerste keer dat een vrouw de oudejaarsconference bij de NPO voor haar rekening neemt. Claudia treedt onder meer in de voetsporen van Freek de Jonge, Youp van 't Hek en Wim Kan.

Claudia spaart niemand in oudejaarsconference
Claudia spaart niemand in oudejaarsconference (Foto: BuzzE)