Door alligator gegrepen peuter gevonden

Wildbeheerders in het recreatiepark van Walt Disney in het Amerikaanse Orlando hebben vier alligators gevangen tijdens de zoektocht naar de tweejarige peuter die dinsdagavond door een alligator werd aangevallen en een meer in werd gesleurd. De gevangen dieren zijn afgemaakt maar in hun lijven werden geen overblijfselen van het kind gevonden.

De politie verklaarde woensdag er zeker van te zijn dat het kind niet meer leeft. "We weten dat we met een bergingsoperatie bezig zijn", aldus de lokale sheriff. De zoektocht is in de Seven Seas Lagoon, een meer in het recreatiepark.

De ouders waren met hun drie kinderen vlak bij hun hotel aan de oever van het meer neergestreken. Er was een filmvoorstelling. De alligator sloeg toe toen het kind zijn voeten in het water liet bungelen. De vader probeerde tevergeefs het kind uit de greep van het reptiel te halen.

Update 7:34 uur:
Het lichaam van de peuter is door duikers gevonden. Vermoedelijk is het kind verdronken. Het lichaam werd op korte afstand van waar hij gegrepen is gevonden. Sheriff Jerry Demings van Orange County verklaart dat hij er niet aan twijfelt dat het kind door de alligator is verdronken maar autopsie moet dit uitwijzen.

Het lichaam van het jongetje zou nog intact zijn. Volgens de politie is het overgedragen aan een lijkschouwer.

Het Walt Disney resort liet weten geschokt te zijn door het voorval. "Iedereen hier is kapot van dit tragische incident", verklaart een woordvoerder. "We helpen de familie en doen alles wat we kunnen om de politie bij te staan."

Zoektocht in alligatormaag naar peuter
Zoektocht in alligatormaag naar peuter (Foto: ANP)