Zeekip Monique zeilt de wereld rond

Ze is twee jaar oud, komt van de Canarische Eilanden, en zeilt de hele wereld over samen met haar 24-jarige begeleider Guirec Soudee. De kip Monique leidt een luxeleventje aan boord van het zeiljacht waarmee ze over de wereld reizen. Het enige wat ze doet als tegenprestatie is Guirec zo nu en dan van een vers eitje voorzien.

Guirec was van plan om een huisdier mee te nemen op zijn tocht en dacht in eerste instantie aan een kat. Guirec: “Ik heb over een kat nagedacht, maar besloot dat het teveel werk zou zijn om er voor te zorgen. De kip was een ideale keuze. Ik hoef niet veel naar haar om te kijken en ik heb de beschikking over verse eieren op zee. Mensen zeiden tegen me dat het niet zou werken, dat Monique te gestresst zou raken en geen eieren zou gaan leggen.

Volgens de jonge zeiler was het echter helemaal geen probleem, de toen vijf maanden oude kip leek over zeebenen te beschikken en had het prima naar haar zin aan boord. In het begin was Guirec nog heel voorzichtig met zijn Monique, inmiddels gaat ze alleen nog benedendeks als het te hard waait. 

 

Une histoire d'amour #monique#voyaged'yvinec#sbh

Een foto die is geplaatst door G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) op30 Mrt 2015 om 5:35 PDT

 

MONIQUE 🐔 #voyagedyvinec #chicken #landscape #nature #animal #sailboat #groenland #stoked #winter

Een foto die is geplaatst door G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) op5 Jun 2016 om 9:00 PDT