Manchester United ontslaat Van Gaal

Manchester United heeft Louis van Gaal ontslagen. Dat melden bronnen op Old Trafford aan Goal. Van Gaal leidde United afgelopen zaterdag naar de eerste FA Cup-winst sinds 2004. Op Wembley werd Crystal Palace met 2-1 verslagen. Maar het feest werd overschaduwd door speculaties over het vertrek van Van Gaal en zijn vermoedelijke opvolger Jose Mourinho.

Van Gaal stond twee jaar aan het roer op Old Trafford. Kritiek op de Nederlandse manager is er altijd geweest, zowel op de prestaties als op de speelstijl. Het afgelopen seizoen scoorde United slechts 49 keer. Nadat Van Gaal vanochtend op het trainingscomplex van de club arriveerde kreeg hij het slechte nieuws te horen. De rest van de ochtend bleef de 64-jarige Van Gaal rustig, terwijl de rest van de technische staf hun bureau opruimde. Samen met Van Gaal is ook de technische staf van de Nederlander op straat gezet. Albert Stuivenberg, Frans Hoek, Jos van Dijk en Marcel Bout moeten ook vertrekken.

Het ontslag van Van Gaal komt twee jaar na zijn aanstelling. In zijn eerste seizoen eindigde United nog op de vierde plaats, waarmee de club zich plaatste voor de Champions League. In zijn tweede seizoen kwam United niet verder dan de groepsfase van het miljoenenbal, ondanks dat de manager voor bijna driehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers kocht. Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013, het jaar dat United voor het laatst kampioen werd, is United er niet in geslaagd om in de top drie van de Premier League te eindigen.

De opvolger van Van Gaal zal hoogstwaarschijnlijk José Mourinho worden. Mourinho zat sinds december zonder club na zijn ontslag bij Chelsea. Verwacht wordt dat hij binnen afzienbare tijd wordt aangesteld als opvolger van Van Gaal.

Louis van Gaal ontslagen door Manchester United
Louis van Gaal ontslagen door Manchester United