Spieth zit McIlroy naderen op Masters

Golfer Jordan Spieth heeft bij de Masters in Augusta voor een unicum gezorgd door voor de zesde opeenvolgende ronde het klassement aan te voeren. De titelverdediger zag op dag twee wel zijn concurrenten dichterbij komen door zelf een matige ronde te spelen. Spieth staat nu op vier slagen onder par, één minder dan concurrent Rory McIlroy. 

Spieth, de nummer één van de wereld kende een uitstekende start met twee birdies op de eerste drie holes. Hij liep toen vijf slagen voorsprong op de rest, maar toen ging het mis. Op hole vijf sloeg hij een dubbele bogey. Op de rest van de baan was het vooral vechten tegen de wind. Hij verloor op de back nine nog een paar slagen en had op de achttiende hole een putt van ruim vijf meter nodig om de leiding te behouden. Die bal ging er nog in. 

"Ik ga nog steeds aan de leiding", zei Spieth, die voor het eerst in drie Masters-deelnames een ronde boven par noteerde. "Ik ben nu, zo kort na de ronde, een beetje teleurgesteld. Dat krijg je als je twee over par maakt op de laatste drie holes. Ik stond acht onder par en ik finish op -4. Dat is zwaar."

De wind zorgde ervoor dat geen enkele speler de baan in 70 slagen kon lopen. McIlroy, Dustin Johnson, Daniel Berger and Troy Merritt waren de beste golfers van de dag met 71 slagen. 

Halverwege het toernooi staan Danny Lee en Scott Piercy gedeeld derde met -2. Hideki Matusyama, Brandt Snedeker en Søren Kjeldsen zijn de overige golfers die nog onder par staan. Golflegende Tom Watson kwam twee slagen tekort voor de cut in zijn laatste Masters. De tweevoudig winnaar kreeg een staande ovatie op de laatste hole. "Ik ben blij dat ik de achttiende niet meer hoef te spelen", zei de golflegende.

Samenvatting van dag II op de masters. (Bron: Twitter/The Masters)

De laatste hole van golflegende Tom Watson. (Bron: Twitter/TheMasters)