Hassan naar WK-finale, De Witte in halve finales, Bonevacia klaar

Atlete Lisanne de Witte heeft zich op het WK indooratletiek in het Amerikaanse Portland geplaatst voor de halve finales van de 400 meter. De 23-jarige De Witte liet in de series een tijd noteren van 53,19 seconden, ruimschoots genoeg voor de tweede plek in haar serie en dus plaatsing voor de halve finales.

De snelste tijd werd neergezet door de in Nigeria geboren Bahreinse Kemi Adekoya, die naar 52,27 snelde. De tijd van De Witte bleek uiteindelijk de zevende tijd van allemaal. 

Bij de mannen haalde Liemarvin Bonevacia het op dezelfde afstand niet. Zijn tijd van 47,48 seconden betekende de derde plaats in zijn serie - na de diskwalificatie van Michael Mathieu uit de Bahama's - en dat was niet genoeg voor automatische plaatsing. Zijn tijd bleek ook bij lange na niet voldoende om door te mogen. Met 46,15 was de tiener Abdelaleh Haroun uit Qatar de snelste, voor de 46,24 van Bralon Taplin uit Grenada. 

Update 22.10 uur

Sifan Hassan heeft zich op de 1500 meter zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale. Zoals gebruikelijk begon de in Ethiopië geboren Nederlandse achteraan het veld, waarna ze zich langzaam naar voren werkte. Alleen de Ethiopische Gudaf Tsegay kon in de slotronde nog tegenstand bieden, maar zij moest wel genoegen nemen met plek twee, achter de 4:07,28 van Hassan.