Lewis maakt einde aan monsterserie Van Gerwen, dagzege Wright

Darter Peter Wright heeft de eerste Players Championship op zijn naam geschreven. De darter won in de finale van Adrian Lewis met 6-5, nadat hij eerst met 3-5 achter stond. Lewis heeft in de kwartfinales wel een einde gemaakt aan de monsterreeks van Michael van Gerwen. De Brabander was 27 partijen achter elkaar ongeslagen, maar vandaag ging hij onderuit. Lewis was zaterdag met 6-4 te sterk voor Van Gerwen. 

De Players Championships zijn een reeks vloertoernooien van de PDC. Aan deze toernooien doen steeds 128 darters mee en deze zijn alleen toegankelijk voor darters met een Tour Card. Over het jaar zijn er twintig Player Championships. Ieder toernooi heeft een prijzenpot van 75.000 pond, waarvan 10.000 pond (12.900 euro) voor de winnaar. Goed presteren op de Player Championships is de snelste weg voor deelname aan de tv-toernooien. 

Snakebite stond vorige week ook al de finale van de UK Open. Op weg naar de finale won hij van Ryan Palmer (6-0), Cristo Reyes (6-4), Keegan Brown (6-4), Joe Murnan (6-5), Ian White (6-3) en Joe Cullen (6-3). Cullen haalde vorige week de kwartfinale op de UK Open. In de finale speelde Wright tegen Lewis, waarin hij 3-5 achter kwam. Met een veertien en twee twaalfdarters toch de finale naar zich toe kon trekken. 

De eerder genoemde Van Gerwen was met een plek in de kwartfinal de beste Nederlander. Een ronde eerder won hij ook nog eens van Phil Taylor met 6-2. Raymond van Barneveld haalde de laatste zestien. Barney won van Jeffrey de Zwaan, Jeffrey de Graaf en James Wade, maar Gary Anderson was met 6-5 te sterk. Benito van de Pas haalde de derde ronde, waarin Gerwy Price met 6-5 als winnaar uit de bus kwam. Berry van Peer, Jelle Klaasen, Christian Kist, Vincent Kamphuis, De Graaf en Ron Meulenkamp haalden allemaal de tweede ronde. 

Zondag is de tweede Players Championship. In Barnsley zullen opnieuw 128 darters aan de oche verschijnen om te strijden om de dagzege en 10.000 pond. 

Peter Wright pakt de dagzege in Barnsley. (PRO SHOTS/Action Images)
Peter Wright pakt de dagzege in Barnsley. (PRO SHOTS/Action Images)

Uitslagen Players Championship 1 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen 6-2 Phil Taylor
Adrian Lewis 6-5 Alan Norris
Gerwyn Price 6-5 Kim Huybrechts
Gary Anderson 6-5 Raymond van Barneveld
Peter Wright 6-5 Joe Murnan
Ian White 6-1 Terry Jenkins
Daryl Gurney 6-0 Mark Barilli
Joe Cullen 6-3 Justin Pipe

Kwartfinales
Adrian Lewis 6-4 Michael van Gerwen
Gary Anderson 6-0 Gerwyn Price
Peter Wright 6-3 Ian White
Joe Cullen 6-3 Daryl Gurney
Losers £2,250

Halve finales
Adrian Lewis 6-3 Gary Anderson
Peter Wright 6-3 Joe Cullen

Finale
Peter Wright 6-5 Adrian Lewis

Alle uitslagen zijn hier te vinden.