Oud-voorzitters willen in gesprek met FC Twente

Joop Munsterman en Aldo van der Laan zijn bereid om met FC Twente om de tafel te gaan zitten en zo een nieuw crediteurenakkoord te bereiken. De voormalige voorzitters van de Tukkers wachten echter nog op een uitnodiging van de huidige clubleiding.

Van der Laan heeft een vordering van ruim zes miljoen euro op FC Twente, Munsterman ongeveer 1,6 miljoen euro. Allebei stellen ze dat het niet aan hen ligt dat er nog geen nieuwe overeenkomst ligt.

Twente heeft alle schuldeisers in februari al laten weten dat de beoogde deadline van 1 maart niet gehaald zou worden. De club kon niet aan de voorwaarden voldoen en het heeft van de KNVB nu tot 1 mei de tijd gekregen. Munsterman wil echter niet kwijt of hij zijn hele vordering wil laten vallen of slechts een deel.

"Daar wil ik niets over zeggen. Ik ga die gesprekken ook niet zelf doen. Dat is me te emotioneel", liet hij weten aan TC Tubantia. Van der Laan wil dus ook in gesprek gaan. "Wat heb ik er aan als de club omvalt? Dat ben ik zelf een van de grootste slachtoffers."