FC Twente vraagt KNVB om uitstel

FC Twente slaagt er niet in om voor 1 maart de halfjaarcijfers in te leveren bij de KNVB. De club heeft uitstel aangevraagd bij de gemeente Enschede en de KNVB-licentiecommissie.

Twente zou de KNVB en de gemeente uiterlijk 15 februari de uitkomsten geven van twee onderzoeken die nu gaande zijn. Die onderzoeken kunnen echter niet op tijd worden afgerond. "De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk", zegt interim-directeur Onno Jacobs op de officiële website van de Tukkers.

"We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen."

Volgens Jacobs kijkt Twente uit naar begin maart. "Dan worden de onderzoeksresultaten en aanbevelingen bekend. Omdat we op dit moment eenvoudigweg nog niet alle (financiële) consequenties kunnen overzien, kunnen we niet anders dan om dit uitstel verzoeken." De KNVB en de gemeente hebben nog niet gereageerd.

Eén van beide onderzoeken gaat over transfers die FC Twente in het verleden deed. Het andere richt zich op de dubieuze deal met investeringsmaatschappj Doyen Sports Group. Die deal leidde er al toe dat de club een boete kreeg en drie jaar geen Europees voetbal mag spelen.

FC Twente vraagt KNVB om uitstel (Pro Shots / Peter Lous)
FC Twente vraagt KNVB om uitstel (Pro Shots / Peter Lous)