FC Twente krijgt uitstel van licentiecommissie

FC Twente krijgt tot uiterlijk 1 mei de tijd om de halfjaarcijfers 2015/2016 bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB) in te leveren. De licentiecommissie van de bond komt hiermee tegemoet aan de wens van de ploeg uit Enschede. Zij wilden aanvankelijk een uitstel tot 1 juni, maar daar ging men in Zeist dus niet mee akkoord.

De reden voor de dispensatie heeft te maken met de onderzoeken, die op dit moment bij FC Twente worden gedaan. De resultaten van deze onderzoeken kunnen nog van invloed zijn op de financiële cijfers van de eerste seizoenshelft. De oorspronkelijke inleverdatum was vastgesteld op 1 maart.

De licentiecommissie is van mening dat FC Twente met het uitstel voldoende tijd heeft om de resultaten uit de onderzoeken - indien dit nodig is - in de halfjaarcijfers te verwerken. Bovendien is 1 mei ook de dag, waarop de Tukkers de aanbevelingen uit het onderzoek van Ben Knüppe doorgevoerd moeten hebben.

Het onderzoek van de heer Knüppe wordt in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB uitgevoerd. Gedurende dit onderzoek wordt de structuur en organisatie van FC Twente in kaart gebracht. Daarnaast legt hij ook personen, die tijdens de onregelmatigheden binnen de club, een bestuurlijke of toezichthoudende rol hadden onder een vergrootglas.

FC Twente behoudt de licentie alleen als de ploeg de aanbevelingen uit het onderzoek op uiterlijk 1 mei heeft doorgevoerd. Dit moet dan ook nog eens naar tevredenheid van de commissie zijn gedaan.