Ferrari mogelijk toch niet akkoord met nieuw kwalificatiesysteem

Ferrari gaat mogelijk toch niet akkoord met het nieuwe kwalificatiesysteem dat halverwege komend seizoen in zou moeten gaan, zo liet Ferrari-chef Sergio Marchionne blijken. Vorige week werd er nog unaniem ingestemd met het voorstel voor een nieuw kwalificatiesysteem, maar Marchionne zet er nu toch zijn vraagtekens bij.

Het nieuwe kwalificatiesysteem lijkt op het huidige systeem, maar in plaats van het alleen af laten vallen van coureurs aan het eind van een sessie, zou er met het nieuwe systeem elke anderhalve minuut iemand moeten afvallen. Hierdoor zouden alle wagens gedurende de kwalificatie constant op de baan moeten rijden.

"Ik denk dat we meer discussie nodig hebben over het nieuwe systeem. Ik weet niet of Ferrari de huidige plannen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone kan accepteren", vertelde Marchionne op een persbijeenkomst. "Ik denk niet dat ieder team het eens is met het huidige voorstel. We moeten het beter begrijpen en niet het hele systeem overhoop willen halen."

De invoering van het nieuwe systeem staat gepland voor de Grand Prix van Spanje op 15 mei, omdat de software niet op tijd klaar zou kunnen zijn voor de seizoensopener in Melboune over twee weken. Of het nieuwe systeem ook daadwerkelijk wordt ingevoerd wordt vrijdag bepaald door het World Motor Sport Council.

Ferrari mogelijk toch niet akkoord met nieuw kwalificatiesysteem (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Ferrari mogelijk toch niet akkoord met nieuw kwalificatiesysteem (Pro Shots / Zuma Sports Wire)