Martin 'Wolfie' Adams prolongeert titel Dutch Open Darts

Darter Martin Adams heeft voor de vierde keer de Dutch Open op zijn naam geschreven. De Engelsman versloeg in de finale Danny Noppert met 3-1. In Assen begonnen zaterdagmorgen 2832 darters aan het toernooi, waarvan 64 darters de zondag haalden. 

De eerste twee sets gingen heel snel naar Adams, maar in de derde set gaf Noppert zijn visitekaartje af door de derde set te winnen met een 170 en 161-finish. In de vierde set zakte het niveau van Noppert iets in, waardoor de zestigjarige Adams toe kon slaan en de partij kon winnen. 

Adams won eerder op de dag in de halve finale van Kevin McDine met 2-1. Noppert versloeg in de andere halve finale Mats Gies met 2-0. Drievoudig wereldkampioen Adams won driemaal eerder het Dutch Open. Dit was in 2010, 2011 en 2015. Alle resultaten van dit toernooi zijn terug te vinden op de site van de organisatie.

Ook bij de jeugd en dames werd er om de titels gestreden. Bij de meisjes versloeg Priscilla Steenbergen in de finale Kyana Frauenfelder met 3-­0. Gian van Veen versloeg Owen Roelofs met 3-­0 bij de aspiranten en Maikel Verberk versloeg Justin van Tergouw met 4­-3 bij de beloften. De finale bij de dames ging tussen Lisa Ashton en Lorraine Winstanley. Asthon trok de partij met 5-4 naar zich toe.