Doelpunt Blind helpt Manchester United een ronde verder

Manchester United heeft zich geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. De ploeg van Louis van Gaal zegevierde op bezoek bij Championship-club Derby County: 1-3.

Wayne Rooney opende de score in het iPro Stadium. De steunpilaar van The Red Devils krulde de bal vanaf de punt van het strafschopgebied op geweldige wijze in de verre hoek, 0-1. United had de touwtjes in handen, maar toch kwam Derby in de slotfase van het eerste bedrijf langszij. George Thorne vormde het eindstation van een spaarzame Derby-aanval, 1-1.

In de 65ste minuut hielp Daley Blind, die uitstekend speelde, manager en landgenoot Louis van Gaal uit de zorgen. De controleur zette zelf een aantal op en werkte enkele seconden later een lage voorzet van Jesse Lingard in de onderhoek, 1-2. Juan Mata gooide de wedstrijd zeven minuten voor tijd in het slot. De Spaanse middenvelder maakte de 1-3.

De treffer van Daley Blind. (Bron: Twitter)