Nederland houdt koppositie vast op WK handbal

De Nederlandse handbalsters blijven ongeslagen in poule B van het WK handbal. Na eerder overtuigende overwinningen op China en Angola te hebben behaald, speelde Oranje vanavond verrassend gelijk tegen het op papier sterkere Zweden. Nederland wist halverwege de wedstrijd nog een ruime voorsprong van vijf doelpunten op te bouwen, maar Zweden slaagde er in de eindfase in terug te komen en de eindstand tot 28-28 te brengen.

De Zweedse dames begonnen fel aan de wedstrijd en wisten al snel een kleine voorsprong op te bouwen. Nederland wist bij te blijven en kwam niet verder dan slechts twee doelpunten achterstand. Halverwege de eerste helft begon Nederland sterker te spelen en tegen rust kwam Oranje zelfs op een kleine voorsprong. Nederland ging met een 12-15 aan kop de rust in.

In de tweede helft bleef Nederland de overhand houden en al vroeg in de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 14-19. Zweden begon vervolgens sterker te verdedigen, waardoor Nederland moeilijker aan scoren toe kwam. De Nederlandse speelsters konden zich echter herpakken en bouwden opnieuw een ruime voorsprong van vier punten op (22-26). In de laatste tien minuten begon Zweden het gat langzaam te verkleinen en met minder dan vijf minuten te spelen werd de gelijkmaker gescoord. Nederland wist tot twee keer toe weer op voorsprong te komen, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg voor een overwinning.

Met nog twee wedstrijden te spelen blijft Nederland eerste in poule B met vijf punten, gevolgd door Zweden met eveneens vijf punten, maar met een lager doelsaldo. Woensdag om 16.15 uur treft Oranje Cuba, dat tot nu toe nog puntloos is gebleven. Het zou op papier weinig problemen op moeten leveren: de wedkantoren verwachten een punt of vijftien verschil in het voordeel van Nederland.

Nederland blijft groepshoofd WK Handbal (ProShots/Bildbyran)
Nederland houdt koppositie vast op WK handbal (ProShots/Bildbyran)