'Unilever in 2030 klimaatneutraal'

Met het oog op de aanstaande klimaattop in Parijs heeft Unilever nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen aangekondigd. Zo wil de was- en voedingsmiddelenproducent vanaf 2030 klimaatneutraal opereren.

Het bedrijf stelde in eerdere doelen al dat het de uitstoot van schadelijke stoffen in het productieproces drastisch wil verminderen. Zo had het concern zichzelf tien jaar, tot 2020, de tijd gegeven om de uitstoot te halveren. Dan wil het ook niet meer afhankelijk zijn van vervuilende kolen.

Vanaf 2030 moet alle energie die Unilever gebruikt uit hernieuwbare bronnen zijn opgewekt. Qua elektriciteit moet dat al in 2020 gelden, liet het bedrijf weten.

Topman Paul Polman van Unilever spreekt van op hol geslagen klimaatveranderingen die in iets meer dan een generatie moeten zijn aangepakt. Daarbij gaat volgens hem het tackelen van klimaatveranderingen hand in hand met economische groei. Hij beroept zich daarbij op een rapport van de Wereldbank. Dat gaat ervan uit dat in 2030 circa 100 miljoen mensen extra armoede lijden als de klimaatveranderingen niet worden tegengegaan.

Volgens Polman is het zaak dat tijdens de klimaattop een sterk signaal wordt afgegeven. Onder meer bedrijven en overheden moeten daarbij duurzame initiatieven ondersteunen. Ook pleit hij voor harde afspraken en de mogelijkheid om in te grijpen als niet aan afgegeven doelstellingen wordt voldaan.

'Unilever in 2030 klimaatneutraal'
'Unilever in 2030 klimaatneutraal' (Foto: ANP)