Cameravrouw die vluchtelingen schopte heeft spijt

De Hongaarse cameravrouw Petra László heeft haar excuses aangeboden voor haar gedrag bij de grens van het land. De vrouw werd gefilmd terwijl ze een man die een kind droeg liet struikelen. Ook schopte ze een aantal vluchtelingen. László zegt dat ze in paniek raakte toen de groep door een cordon heenbrak. Ze wilde zichzelf naar eigen zeggen slechts verdedigen.

Volgens de Daily Express heeft de vrouw spijt betuigd in een open brief aan een Hongaarse krant. Ze zou bang zijn geworden toen een politiecordon werd doorbroken en er zou iets in haar zijn 'geknapt'. "Met de camera in mijn hand zag ik niet wie er op me af kwam rennen. Ik werd bang. Ik had het idee dat ik mezelf moest verdedigen."

Die bewering lijkt evenwel niet te worden gestaafd door het beeldmateriaal waarin de vrouw met schijnbaar voldoende zicht en ruimte de man met kind pootje haakt.

"Het is moeilijk juiste beslissingen te nemen wanneer één persoon in paniek is en honderden anderen je kant op komen. En ik was op dat moment niet in staat een goede beslissing te nemen. Het spijt me echt", aldus László.

Haar werkgever, het rechtse tv-station N1TV, ontsloeg László naar aanleiding van de beelden en de ontstane ophef. De vrouw vindt het onterecht dat ze slachtoffer is geworden van een 'politieke heksenjacht'. Ze zegt zich niet te herkennen in het beeld van harteloze vrouw en wijst erop dat ze nu als moeder van drie kinderen werkloos thuiszit.