Hassan, Koster, Kupers naar halve finales

De Nederlanders hebben een goede ochtendsessie gehad op de eerste dag bij het WK atletiek. De vrouwen op de meerkamp presteerden naar behouden en ook de deelnemers aan de looponderdelen deden het goed. Allemaal wisten ze de halve finale te bereiken.

Van de drie die vannacht op een loopnummer in actie kwamen had alleen Thijmen Kupers grote problemen op de 800 meter. Kupers, die zich pas eerder deze maand pas plaatste voor het WK, liep in zijn serie lang aan de leiding, maar werd in de slotfase van de race door vijf man gepasseerd. Uiteindelijk ging hij als nummer vijf van de zes snelste verliezers door.

Europees kampioene Sifan Hassan had op de 1500 meter aanmerkelijk minder moeite. De 22-jarige Hassan had genoeg aan een plaats bij de eerste zes, maar wist haar serie te winnen in 4.09,52. In de laatste serie wist ook Maureen Koster (vierde) zich voor de halve finale te plaatsen. Haar serie werd gewonnen door wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba, die in 4.02,59 het snelste bleek van alle vrouwen.

Hassan soepel naar halve finales 1500 meter
Hassan soepel naar halve finales 1500 meter (Foto: ANP)