Aston Villa eerste halve finalist in FA Cup

Fans van Aston Villa mogen zich opmaken voor een tripje naar Wembley. De club uit Birmingham schudde West Bromwich Albion van zich af in de FA Cup. Het werd 2-0.

Beide teams ontmoetten elkaar dinsdag ook al op Villa Park, toen in competitieverband. De thuisploeg trok met 2-1 aan het langste eind. Ook nu was het verschil tussen beide elftallen klein. In een teleurstellende eerste helft wist zowel Aston Villa als West Bromwich nauwelijks goede kansen te creëren.

Het meeste gevaar kwam van de bezoekers, via onder meer Brown Ideye, Saido Berahino en Craig Gardner. Toch kwam ook West Bromwich, dat in de vorige ronde West Ham United met 4-0 overklaste, voor de pauze niet tot scoren. De toeschouwers kregen daardoor voor rust geen goals te zien.

Na de pauze veranderde dat al snel. Charles N'Zogbia draaide vanaf de rechterflank naar binnen om vervolgens Fabian Delph te bedienen. De Engelsman vond genoeg ruimte om koel af te ronden en Villa Park in extase te brengen: 1-0. Via Joleon Lescott kwamen de bezoekers heel dichtbij de gelijkmaker. Hij kopte uit een hoekschop naast.

De beste mogelijkheden waren daarna weer voor Villa, dat de wedstrijd in de laatste tien minuten kon beslissen. Claudio Yacob kreeg voor een overtreding op Leandro Bacuna zijn tweede gele kaart. Villa profiteerde daar vijf minuten later van: Scott Sinclair krulde de bal fraai in de bovenhoek.

In de slotminuten kwam ook de thuisploeg nog met een man minder te staan. Jack Grealish stond pas vijf minuten in het veld toen hij zijn tweede gele kaart kreeg, de laatste voor een fopduik. Aston Villa staat op 18 of 19 april echter wel in de halve finales op Wembley.

Eerder op de dag hielden Bradford City en Reading elkaar op 0-0, waardoor zij een replay moeten spelen. De andere kwartfinales van de FA Cup zijn Liverpool - Blackburn Rovers (zondag) en Manchester United - Arsenal (maandag).