Eredivisie: Preview speelronde 21

Vanavond begint in de Eredivisie de enige midweekse speelronde van dit seizoen. PSV is inmiddels uitgelopen en heeft negen punten voorsprong op Ajax. Het verschil met Feyenoord is nog groter, dus een kampioenschap begint langzaamaan te lonken. Maar hoe ziet speelronde 21 eruit? Je leest het hieronder.

Deze speelronde wordt in elk geval afgetrapt door Go Ahead Eagles en Excelsior. Twee jaar geleden speelden beide teams nog in de Jupiler League, waarin Go Ahead Eagles oppermachtig bleek. De Deventenaren wonnen destijds met 4-1 (thuis) en 1-6 (uit). Deze jaargang waren de Kralingers echter beter en wonnen op de valreep met 3-2 door een goal van Fischer. In diezelfde confrontatie maakte ook doelman Cummins van Go Ahead Eagles trouwens een doelpunt.


Jordan Botaka (Excelsior) probeert Lesley de Sa en Deniz Turuc te slim af te zijn (PRO SHOTS / Erik Pasman)

Later vanavond speelt PSV zijn tweede Brabantse derby in een paar dagen tijd. Afgelopen weekend wonnen de Eindhovenaren nipt van Willem II: 2-1. Nu is het de beurt aan NAC Breda om het PSV moeilijk te maken. De Bredanaars kennen een roerige periode, maar in de afgelopen zes jaar bleef de zege tot vijf keer toe in Breda. Voor Menno Koch wordt het in elk geval een bijzonder duel. Hij staat onder contract in Eindhoven, maar speelt op huurbasis voor NAC Breda.

Morgenavond is het onder meer de beurt aan PEC Zwolle en FC Dordrecht. De Zwollenaren presteren ook dit seizoen weer erg goed en de Dordtse formatie lijkt de laatste weken steeds punten te pakken. Twee weken geleden won de ploeg van Excelsior (1-0) en afgelopen weekend hield het sc Heerenveen op (0-0). PEC Zwolle staat op dit moment op de vierde plaats en heeft maar twee punten minder dan Feyenoord.


William Troost-Ekong (FC Dordrecht) in duel met PEC Zwolle-speler Stef Nijland (PRO SHOTS / Kay int Veen)

Het laatste duel van deze speelronde is het treffen tussen Heracles Almelo en FC Groningen. In het verleden wonnen de Groningers vijf keer in Almelo, terwijl de thuisploeg de punten vier keer wist te pakken. Eerder dit seizoen won FC Groningen met 3-1 door doelpunten van Chery, De Leeuw en Van Nieff; Bel Hassani scoorde tegen. Of Heracles Almelo morgenavond revanche kan nemen? De punten kunnen zij in elk geval goed gebruiken.