Snookeraar Murphy verslaat Selby op Masters, 147'er van Fu

In het Alexandra Palace te Londen in de 41e editie van The Masters begonnen. De zestien beste snookeraars van de wereld zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het prestigieuze toernooi. Het toernooi begon zondag met Stuart Bingham tegen Marco Fu. In de avond speelde Mark Selby tegen Shaun Murphy.

Murphy won het openingsduel van Selby met 6-5. The Magician kwam 5-1 voor tegen de wereldkampioen. Selby kwam mede door breaks van 92 en 120 terug tot 5-5. In de decider gaan de kansen op en neer, maar uiteindelijk wist Murphy deze uit het vuur te slepen en zich als eerste te plaatsen voor de kwartfinale. In de volgende ronde treft hij Judd Trump of Stephen Maguire.

Zondagavond wust Fu met 6-3 te winnen van Bingham. In het vierde frame scoorde Fu de eerste officiële maximumbreak van zijn carrière. Hiermee kwam Fu op een 3-1 voorsprong te staan. Bingham kwam nog terug tot 4-3 Met zijn derde century in de wedstrijd maakte Fu er echter weer 5-3 van. Het negende (en laatste) frame ging wederom naar Fu met kleine breaks en tactisch spel.

Fu zal donderdag uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Ronnie O’Sullivan en Ricky Walden. Maandag zijn de volgende wedstrijden in de eerste ronde. Trump neemt het op tegen Maguire en Neil Robertson speelt tegen Robert Milkins.

 

Marco Fu met zijn eerste een 147-break. (Bron: YouTube)