Echtgenote blijft achter Bill Cosby staan

Camille Cosby verdedigt haar man Bill tegen de aantijgingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Ze spreekt zich uit in een verklaring die is uitgegeven aan diverse media.

"De man waarop ik in 1963 verliefd werd en van wie ik nog steeds hou is de man die jullie kennen van zijn werk. Hij is lief, genereus en grappig. Hij is een geweldige man, vader en vriend", stelt ze in haar statement. "De afgelopen twee maanden is een andere man in de media geportretteerd. Dat is een man die ik niet ken."

Net als Bill Cosby die zich enkele dagen geleden uitsprak tegen de hetze tegen hem in de media, benadrukt ook zijn vrouw dat de media ongeoorloofd aan de haal gaan met informatie die niet gecheckt is. "Het lijkt erop dat de aanklagers niet zijn doorgelicht voordat hun verhalen zijn gepubliceerd. We kennen allemaal het verhaal uit Rolling Stone over een artikel over een groepsverkrachting. Een hartverscheurend verhaal, maar het bleek niet waar te zijn", zo vergelijkt Camille. "Niemand wil in de positie zijn om slachtoffers aan te vallen. Maar de vraag die gesteld moet worden is: wie is het slachtoffer?"

Het bleef lang stil na de reeks van aantijgingen. Een stilte die Cosby afgelopen weekend doorbrak door te zeggen dat hij het eerder niet de moeite waard vond te reageren op de valse beschuldigingen. "Mensen moeten feiten checken. Niemand zou hoeven te reageren op valse toespelingen."