Bill Cosby aangeklaagd voor seksueel misbruik

Bill Cosby is aangeklaagd voor seksueel misbruik, meldt TMZ. Judy Huth zegt dat Cosby haar in 1974 op 15-jarige leeftijd heeft aangerand in de Playboy Mansion.

De vrouw zegt dat ze Cosby samen met een vriendin had leren kennen op een filmset in Los Angeles, waarna hij hen uitnodigde op zijn tennisclub. Daar zou hij hen hebben aangemoedigd bier te drinken en hen vervolgens hebben meegenomen naar de Playboy Mansion. In de vijf paginas tellende aanklacht staat dat de nu 77-jarige Cosby daar zijn hand in de broek van Huth stak en daarna haar hand in zijn hand nam om seksuele handelingen bij zichzelf te verrichten zonder haar toestemming.

Huth zegt nu pas aangifte te doen, omdat ze emotionele schade heeft opgelopen en dit pas recentelijk in verband met het misbruik heeft kunnen brengen.

De aanklacht is de nieuwste ontwikkeling in een reeks beschuldigingen aan het adres van Cosby. Meerdere vrouwen, waaronder voormalig model Janice Dickinson en realityster Carla Ferrigno, hebben via media laten weten in het verleden door de acteur te zijn verkracht of misbruikt. In veel gevallen zou hij gebruik hebben gemaakt van drugs. Cosby heeft tot nu toe niet op de beschuldigingen willen reageren. Zijn advocaat heeft de aantijgingen als onzin afgedaan.

In 2005 werd Cosby al eens aangeklaagd voor seksueel misbruik door Andrea Constand, een medewerker van Temple University waar Cosby tot voor kort bestuurslid was. Zij bereikte in 2006 een overeenkomst met de komiek, waarvan de details nooit zijn bekendgemaakt.