Hefner vindt Cosby-beschuldigingen droevig

Playboy-baas Hugh Hefner heeft de beschuldigingen aan het adres van zijn vriend Bill Cosby in Amerikaanse media 'droevig' genoemd. Cosby zou in 1974 een meisje van 15 hebben gedrogeerd en verkracht in het beroemde Playboy Mansion in Los Angeles. Hefner is teneergeslagen door de hele situatie.

"Bill Cosby is al jaren een goede vriend van mij en alleen al de gedachte aan deze beschuldigingen stemt me zeer droevig", staat in een verklaring van de 88-jarige oprichter van het mannenblad. Hugh benadrukt dat hij destijds absoluut geen oogje heeft dichtgeknepen. "Ik zou dergelijk gedrag nooit tolereren, om wie het ook ging."

Meer dan vijftien vrouwen beweren dat Cosby hen heeft misbruikt. Eén van hen is Judy Huth. Zij zegt dat de nu 77-jarige komiek haar in een slaapkamer in het Playboy-landhuis tot een seksuele handeling dwong. De vrouw deed woensdag alsnog aangifte. De advocaat van Cosby stelt dat zijn cliënt door Huth is gechanteerd. Zij zou tienduizenden dollars aan zwijggeld hebben geëist.

Vrijdag werd Cosby nogmaals beschuldigd, dit keer door een oud-medewerker van de Playboy Club. P.J. Masten vertelde hoe ze in 1979 naakt en met blauwe plekken wakker werd in een bed in Chicago. Cosby, die naast haar lag, zou haar hebben verkracht. De vrouw zou te horen hebben gekregen dat ze beter geen aangifte kon doen omdat Hefner en Cosby erg close waren.

Hoewel Cosby niet strafrechtelijk wordt vervolgd, is zijn reputatie ernstig beschadigd. Diverse televisieprojecten van Cosby zijn van de baan en ook zag hij zich genoodzaakt meerdere shows af te zeggen. Verder heeft de Amerikaanse marine een eretitel van hem afgepakt en werd zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame beklad met rapist, het Engelse woord voor verkrachter.