Model: gedrogeerd door Bill Cosby

Er is nog geen einde gekomen aan de beschuldigingen aan het adres van Bill Cosby. Model Beverly Johnson zegt dat ze in de jaren tachtig werd gedrogeerd door de komiek, maar kon ontsnappen omdat ze zich dit op tijd realiseerde.

Johnson, vooral bekend als het eerste Afro-Amerikaanse model op de cover van Vogue, omschrijft in een artikel voor Variety hoe Cosby haar vroeg een bijrolletje te spelen in zijn populaire comedyserie. Nadat ze twee opnames van de show had bijgewoond en een keer samen met haar dochtertje bij hem thuis had geluncht, ging Johnson alleen naar Cosby's huis voor haar auditie.

Tijdens de auditie bood Cosby Johnson een cappuccino aan. Na een paar slokjes wist ze direct dat ze gedrogeerd was, schrijft Johnson. Ik werd licht in mijn hoofd, praten werd moeilijk en de kamer begon te draaien. Terwijl ik de controle over mijn lichaam verloor, nam mijn overlevingsinstinct het automatisch over. Ik zorgde ervoor dat Cosby begreep dat ik precies wist wat er aan de hand was.

Johnson zegt dat Cosby haar wegstuurde met een taxi nadat ze hem meerdere malen uitschold. Ze legt uit al die jaren haar mond te hebben gehouden uit angst niet geloofd te worden. Dat veranderde nadat andere vrouwen in de afgelopen maanden soortgelijke verhalen openbaar maakten. Een aantal van hen werden naar eigen zeggen gedrogeerd en vervolgens verkracht of misbruikt.