Het is de slachtoffers van Cosby om geld te doen

Drie vermeende misbruikslachtoffers van Bill Cosby hebben de bekende showbizz-advocate Gloria Allred in de hand genomen. De vrouwen vragen de 77-jarige komiek een rechtszaak aan te gaan of anders met honderd miljoen dollar over de brug te komen.

Omdat het vermeende misbruik in veel gevallen decennia geleden plaatsvond, kan Cosby er niet langer voor worden aangeklaagd. Allred vindt dat hij afstand zou moeten doen van dit recht. "Als hij er zo zeker van is dat hij niets verkeerds heeft gedaan."

Mocht Cosby dat niet willen, dan zou hij volgens Allred honderd miljoen dollar moeten storten in een fonds voor al zijn slachtoffers. Een panel gepensioneerde rechters zou dan bij elk vermeend slachtoffer kunnen beslissen of zij in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

"Laten we een proces in gang zetten om hiermee om te gaan", zei Allred volgens New York Daily News tijdens een persconferentie. "Laten we een einde maken aan de nachtmerrie voor iedereen."

Allred waarschuwt dat een van de drie vrouwen, die alleen haar voornaam Chelan gebruikt, Cosby wel mag aanklagen, omdat zij ten tijde van het vermeende misbruik minderjarig was.

Een andere vrouw, Judy Huth, heeft Cosby dinsdag aangeklaagd voor seksueel misbruik in 1974, toen zij 15 jaar oud was. Meer dan tien andere vrouwen hebben Cosby beschuldigd van verkrachting of misbruik in het verleden.