"Scheidsrechters op den duur vervangen door drones"

Franz Beckenbauer denkt dat scheidsrechters op den duur overbodig zijn in het topvoetbal. De Duitser komt met een revolutionair plan. De hulpmiddelen van de scheidsrechters nemen steeds meer toe. Zo wordt er in enkele Europese competities al gebruik gemaakt van het Hawk Eye-systeem. In de Duitse Bundesliga wordt dit volgend seizoen ingevoerd.

Franz Beckenbauer, erevoorzitter van Bayern München en voormalig Duits international, denkt dat dit soort hulpmiddelen alleen maar toenemen en dat scheidsrechters op termijn zelfs helemaal overbodig zijn.

"We leven in een tijdperk waarin alles om technologie draait", aldus Beckenbauer tegen Sky90. "We weten allemaal wel dat het niet ophoudt met doellijntechnologie. Op een gegeven moment hebben we zelfs helemaal geen scheidsrechters meer nodig."

"Door drones in te zetten is alles in de gaten te houden", vervolgt Der Kaiser. "Ik denk dat dit de toekomst is, al denk ik niet dat ik het nog ga meemaken. Het is dus aan anderen om zich hier voor in te zetten."

De FIFA was jarenlang huiverig voor dergelijke technieken, maar is sinds enkele jaren ook overstag gegaan. "Dit is ook niet iets wat door de FIFA besproken is, maar het is een persoonlijk idee van mij."