Vertraagde Elder Scrolls Online toont tekenen van leven

The Elder Scrolls Online is al een tijdje uit voor PC, en Bethesda had beloofd dat er ook een versie van de MMO zou uitkomen voor PlayStation 4 en Xbox One. Die versies zouden uitkomen in juni, maar werden uitgesteld en sindsdien bleef het angstvallig stil rondom de game. Maar uit een recente update op The Elder Scrolls Online-website blijkt dat Bethesda de console-gamers niet vergeten is.

Bethesda heeft een bericht geplaatst omtrent de ontwikkeling op ElderScrollsOnline.com, waarin uitleg wordt gegeven waarom de release van het spel zo lang is uitgesteld. Dit bericht gaat vergezeld met één enkele screenshot van wat lijkt op de PlayStation 4-versie van de game, gezien de controller die wordt vastgehouden.

"We hebben hard gewerkt (en we blijven hard werken) aan de versies van The Elder Scrolls Online voor de Xbox One en de PlayStation 4. De versies zijn momenteel speelbaar en ook leuk om te spelen, maar er is nog steeds wat werk te doen voordat we een officiële releasedatum kunnen geven" schrijft Bethesda. "Ten eerste willen we dat twee belangrijke spelsystemen, de Justice-en Championsystemen, ook speelbaar zijn in de console-versie. Deze twee systemen zullen een hoop nieuwe content in de game introduceren, en we weten dat iedereen uitkijkt naar de nieuwe gameplay waar deze nieuwe systemen voor zullen gaan zorgen."

Verder wil Bethesda op het hart drukken dat de versies voor Xbox One en de PlayStation 4 geen rechtstreekse kopieën zijn van de pc-versie. "Het is belangrijk om te weten dat deze versies geen simpele ports zijn van The Elder Scrolls Online voor PC en Mac. We hebben de hele pc-interface vervangen door een UI voor consoles, die van de grond af aan is opgebouwd met een controller en de huiskamerervaring als achterliggende gedachten. We hebben ook voice chat en volledige integratie met Xbox Live en PlayStation Network ingebouwd. Verwacht meer nieuws over de console-versies aan het begin van het komende jaar."

Zoals eerder gezegd werden de versies voor Xbox One en PlayStation 4 verwacht in juni, maar dit werd uitgesteld. De versies voor pc en Mac kwamen al uit in april.

Elder Scrolls Online PS4 screenshot
Verlate Elder Scrolls Online vertoont tekenen van leven