'Darter Burnett geschorst vanwege drugs of doping', De Vreede naar WK

Darter Richie Burnett is niet welkom op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij zou betrapt zijn op het gebruik van drugs of doping en is daardoor voorlopig geschorst. Het nieuws is nog niet bevestigd door de PDC of Burnett zelf, maar ingevoerde journalisten zeggen dat er vandaag nog groot dartnieuws naar buiten gaat komen. 

Richie Burnett na zijn zege tegen Andy Hamilton in de tweede ronde op het WK vorig jaar. (PRO SHOTS/Actionimages)

De 47-jarige Burnett was al afwezig op de laatste Player Championships van twee weken geleden. Dit was opvallend omdat hij zich nog kon plaatsen voor de Player Championship Finals van afgelopen weekend. Dat toernooi is gewonnen door Gary Anderson. 

The Prince of Wales won in 1995 de Embassy World Darts Championship. Sinds 2000 speelt hij bij de PDC. In 2001 stond hij direct in de finale van het PDC WK. Na een lange mindere periode stond hij de laatste jaren weer goed te gooien en klom weer op de wereldranglijst. 

Ryan de Vreede heeft vandaag te horen gekregen dat hij alsnog naar het wereldkampioenschap mag. De Vreede is daarmee de negende Nederlandse darter die deel zal nemen aan het WK. Dit laatste nieuws is wel al bevestigd. De Vreede had zich nog niet gekwalificeerd, maar stond wel als vijfde op de geschoonde ranking op de European Tour, de beste vier mochten na het WK. Doordat er nu geschoven zal worden in de diverse rankings, zal De Vreede zich alsnog kwalificeren. 

Namens Nederland komen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Christian Kist, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp en Ryan de Vreede in actie tijdens het WK darts, dat op 18 december zal beginnen.