343 toont multiplayer Halo 5: Guardians

Op HaloFest zijn de eerste beelden van de multiplayer van Halo 5: Guardians vertoond, en is bekendgemaakt dat de bèta op 29 december begint. Ook vertelde ontwikkelaar 343 Industries meer over de veranderingen aan de gameplay en de bewegingsvrijheid van spelers. 

In Halo 5: Guardians kun je sprinten en over de grond glijden. Tijdens het sprinten beweeg je op volle snelheid maar herstellen jouw schilden zich niet, waardoor je gevoeliger bent voor aanvallen. Met de jetpack kun je jezelf een snelheidsboost geven of snel een aanval ontwijken.

Wanneer je ergens hoog in de lucht rondzweeft, kun je ook een 'ground pound' uitvoeren. Hiermee vlieg je razendsnel naar de grond toe en vermorsel je iedereen die geraakt wordt. Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf op te trekken aan de randen in het spel, wat wel zo handig is als je net niet ver genoeg springt of vliegt.

In voorgaande games kon je inzoomen met de battle rifle, maar toen zag je alleen het ingezoomde deel van het vizier. Wanneer je nu inzoomt, zie je het vizier en alles eromheen. De gelekte beelden waarin dit te zien was zorgden voor negatieve reacties, maar Josh Holmes van 343 Industries reageerde hier al snel op. 

Op grafisch gebied kan nog wat veranderen. De bèta draait op 720p met 60 frames-per-seconde, maar 343 Industries geeft aan dat dit nog niet vaststaat voor de uiteindelijke versie. Hieronder zie je een aantal videos waarin werknemers van 343 aan het woord komen en veel gameplaybeelden langskomen. 

Halo 5: Guardians komt in de herfst van 2015 naar Xbox One.