Alleen bestuurder boot Vinkeveen voorgeleid

De bestuurder van de boot waarmee zaterdagavond op de Vinkeveense Plassen twee mannen werden doodgevaren wordt woensdag voorgeleid. Twee andere opvarenden die nog vastzitten komen later deze week vrij, laat de politie dinsdag weten.

De bestuurder van de boot is een 49-jarige man uit Oosterbeek. Hij werd zondag met een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden voor betrokkenheid bij het fatale ongeluk. Zij zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten.

Later op de dag werden een 26-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest voor verhoor, maar de officier van justitie heeft besloten hen niet voor te geleiden. Wel blijven ze net als de Nieuwkopers verdachten nadat ze op vrije voeten zijn gesteld.

De politie is nog volop bezig met het technisch onderzoek en het horen van de verdachten en getuigen, meldt de politie verder. Getuigen met wie de politie nog niet gesproken heeft wordt verzocht zich te melden. Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal van de betrokken boten.