KNMI geeft code geel af voor heel het land

Het KNMI heeft zondag code geel voor gevaarlijk weer afgegeven voor heel Nederland. Het weerinstituut meldt dat in de loop van de dag overal de kans op onweersbuien toeneemt. Lokaal kunnen daarbij zware windstoten voorkomen en kan er hagel vallen. Weeronline meldt bovendien dat ook wateroverlast tot de mogelijkheden behoort.

Overal in het land, behalve in het westen, is het zondag nog warm met temperaturen die oplopen tot 30 graden. In de ochtend trekken veel wolkenvelden over het land. Hier en daar kan dan al een regen- of onweersbui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het nog droog.

Later op de dag 'leeft de buiigheid verder op' en worden de buien ook intensiever, meldt Weeronline. Daarbij wordt het broeierig warm. Ook zondagavond en -nacht houden de regen- en onweersbuien aan. De kans op zware windstoten neemt dan wel af.

Dinsdag Maandag blijft het weerbeeld hetzelfde met veel bewolking, regen en onweer. De meeste neerslag valt volgens het weerinstituut in het midden en zuiden van het land. In het noorden laat de zon zich af en toe zien en is het vaak droog. De temperatuur kan daar oplopen tot zo'n 28 graden. In de rest van het land wordt het maximaal 24 graden.