[Groep E] Uitslag Honduras - Zwitserland

Zwitserland heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het Wereldkampioenschap voetbal. Ecuador wist niet te winnen van Frankrijk terwijl de Zwitsers zelf met 0-3 te sterk waren voor Honduras.

De Zwitsers begonnen aan het duel in de wetenschap dat het moest winnen om naar de volgende ronde te gaan, maar dan nog afhankelijk was van het resultaat van Ecuador tegen Frankrijk. De Zwitsers begonnen aanvallend en al snel resulteerde dit in een doelpunt. Shaqiri liet keeper Valladares kansloos met een hard schot. Met de voorsprong op zak liet Zwitserland zich terugzakken en loerden ze op de counter.

Honduras had vervolgens balbezit maar kon daar weinig mee, een snelle counter na een half uur betekende echter de 0-2. Shaqiri ging alleen op de keeper af en liet die vervolgens kansloos. Honduras probeerde zich terug te knokken maar werd voor rust nauwelijks gevaarlijk. Direct na rust waren er plotseling wel mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. De beste was voor Bengtson, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd door Rodriquez.

Vervolgens ontsnapten de Zwitsers ook nog aan penalty en leek de ploeg te wankelen. Het was echter wederom een counter die de wedstrijd definitief besliste. Shaqiri maakte zijn derde treffer door goed af te ronden. Daarna waren de ogen gericht op de wedstrijd in Rio. Ecuador kwam tegen Frankrijk niet verder dan 0-0 waardoor Zwitserland zich mag gaan opmaken voor de volgende ronde.

De Zwitser Stephan Lichtsteiner in duel met Marvin Chavez van Honduras. (Foto: PRO SHOTS / Action Images)