Darter Van de Pas naar laatste zestien

Benito van de Pas behoort bij de laatste zestien darters op de Austrian Darts Open. De darter die debuteert op de Europese Tour won in de tweede ronde van Kim Huybrechts met 6-3. Van de Pas won in de eerste ronde al van William O'Connor. 

Van de Pas gooide 108 uit om direct in het begin van de wedstrijd een break te plaatsen. Maar Huybrechts komt bij 3-3 op gelijke hoogte met de Nederlander. Het finishen van Van de Pas is deze wedstrijd goed nog 88 en 122 uit om de partij met 6-3 te winnen. Zondag ontmoet Van de Pas in de derde ronde John Part.

Phil Taylor won met 6-3 van Alex Roy. Stephen Bunting won met 6-1 van Dave Chisnall en Simon Whitlock won van John Henderson met 6-4. Bunting noteerde met 108,34 het hoogste gemiddelde van de avond. 

Zondag is de finaledag van het darttoernooi in Oostenrijk. Naast Van de Pas staat ook Van der Voort in de derde ronde. Hij zal zondagmiddag aantreden tegen Brendan Dolan. Andere partijen in de derde ronde zijn onder andere Phil Taylor - Simon Whitlock, Stephen Bunting - Jamie Caven en Dean Winstanley - Wes Newton. Zondagavond worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. 

Uitslagen tweede ronde Austrian Darts Open avondsessie

Darter Darter Uitslag
Kim Huybrechts Benito van de Pas 3-6
Jamie Caven Terry Jenkins 6-5
Dave Chisnall Stephen Bunting 1-6
Robert Thornton Rowby-John Rodriguez 6-5
Gary Anderson Andy Smith 2-6
Phil Taylor Alex Roy 6-3
Simon Whitlock John Henderson 6-4 
Peter Wright Michael Smith 6-3