Verdachte moord Maastricht nog maanden in België

De Belg die is aangehouden voor de moord op een studente in Maastricht blijft nog enkele maanden in België vastzitten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Limburg vrijdag. De 28-jarige Djeylan P. wil niet meewerken aan een verkorte procedure waarmee hij binnen een paar dagen naar Nederland zou kunnen.

Het is niet bekend waarom P. niet meewerkt, aldus het OM. De rechter moet nu bepalen of hij kan worden overgeleverd. Die procedure kan maanden duren. Eerder verklaarde de advocaat van P., Serge Weening, nog dat zijn cliënt wel bereid was mee te werken aan overlevering.

Weening zegt vrijdag in een reactie de hele dag geen contact te hebben gehad met zijn cliënt. "Ik kan dus niets zeggen." Volgens de advocaat is P. vrijdag niet voorgeleid. Woensdag wordt bekeken of P. langer in de cel kan blijven.

P. bekende eerder hij dat de 27-jarige Nieuwegeinse vorige week vrijdag doodstak tijdens een worsteling, waaraan een ruzie over een diefstal voorafging. Het slachtoffer beschuldigde de Belg ervan iets te hebben gestolen uit haar woning. Ze sprak hem daarover op de galerij van het de flat aan het Oranjeplein aan.

De Belg probeerde eerder deze week in zijn cel zelfmoord te plegen, omdat hij volgens zijn advocaat niet kon leven met zijn daad.