Moordverdachte Maastricht snel naar Nederland

De mogelijke moordenaar van een 27-jarige vrouw in Maastricht is zondag opgepakt. De 28-jarige man werd aangehouden in de buurt van zijn ouderlijk huis in het Belgische Borgworm, ongeveer 20 kilometer ten westen van Luik. Hij wordt maandag voorgeleid in Luik, heeft de politie zondag gemeld. Volgens het Openbaar Ministerie in Luik wordt hij binnenkort uitgeleverd aan Nederland.

Over een motief is nog niets bekend. Bovendien onderzoekt de politie nog of de man een band had met het slachtoffer. In Belgische media werd gemeld dat het om de vriend van de vrouw zou gaan, maar dat klopt volgens de Nederlandse politie niet. De politie kwam de man door het onderzoek op het spoor. "We zijn direct een groot onderzoek begonnen. Daarbij werden zijn identiteit en locatie bekend", aldus een woordvoerder.

Het slachtoffer is een studente. Zij werd vrijdagmiddag aangevallen in haar nieuwe woning, op de derde verdieping van een appartementencomplex aan het Oranjeplein in Maastricht. Ze was net aan het verhuizen vanuit Nieuwegein. "De verhuiswagen stond nog voor de deur", aldus de politie. De vrouw werd zwaargewond gevonden door haar vader. Hij alarmeerde de hulpdiensten, maar toen die kwamen, was de vrouw al overleden. De vader ging ook achter de verdachte aan, maar hij kreeg hem niet te pakken.

De verdachte is mogelijk op een scooter gevlucht. Een getuige maakte een foto van een scooter die bij de flat aan het Oranjeplein is gezien. Het voertuig is nog niet teruggevonden. Wat zich in het huis van de vrouw heeft afgespeeld, wil de politie voorlopig niet kwijt.

Verdachte Maastricht snel naar Nederland
Verdachte Maastricht snel naar Nederland (Foto: ANP)