Lingerieteams maken treinen schoon

Een van de grootste lingerieketens van Nederland gaat maandag meehelpen met het schoonmaken van de treinen van de NS. De in kokette pakjes gehesen teams van Christine le Duc pakken gedurende de ochtendspits op het traject tussen Rotterdam en Amsterdam Centraal de smerige treinstellen aan die vanwege een staking bij het schoonmakend personeel al weken geen mop of bezem hebben gezien.

In totaal pakken twee teams van elk vijf mensen de treinstellen en de perrons aan. "De NS is van deze actie niet officieel op de hoogte en het is dus nog even de vraag of die hier wel van gecharmeerd is", laat een woordvoerder van de lingerieketen weten. "Voor hetzelfde geld worden onze dames er dus bij de eerste halte alweer uitgeknikkerd."

Over het slechte weer maakt de organisatie zich geen zorgen. "Ze zitten voornamelijk in een warme trein, dat loopt wel los", zegt de woordvoerder.

De NS schakelde eerder kantoorpersoneel in om te helpen de treinen te reinigen. Die maatregel is bedoeld om de ergste nood te lenigen en zelfs gezondheidsrisico's te voorkomen.