Marine VS redt gezin met zieke baby op zee

De Amerikaanse marine heeft zondag een gezin gered dat vastzat op een kapotte zeilboot, honderden kilometers van de Mexicaanse kust. De 1-jarige dochter van het gezin was tijdens de reis ziek geworden en wordt overgebracht naar een ziekenhuis in San Diego.

Het gezin begon twee weken geleden aan een wereldreis. Het jongste kind kreeg echter koorts en uitslag en de medicijnen aan boord van de zeilboot hadden geen effect. Vervolgens begaven het roer en de radio van de boot het. De ouders van het gezin gebruikten donderdag hun satelliettelefoon om de Amerikaanse kustwacht om hulp te vragen.

Kosten nog moeite werden gespaard om het gezin, en in het bijzonder de baby, te helpen. Vier parachutisten arriveerden donderdagnacht al bij de zeilboot om het jonge kind van medische zorg te voorzien. Het fregat USS Vandegrift kwam zaterdagnacht aan, maar uit veiligheidsoverwegingen werd gewacht met de evacuatie van de zeilboot tot de zon was opgekomen.

Uiteindelijk werden baby Lyra, haar 3-jarige zus Cora en hun ouders rond 08.00 uur lokale tijd van de zeilboot gehaald, die inmiddels was begonnen te zinken. Het is nog steeds onduidelijk wat Lyra mankeert. De USS Vandegrift komt naar verwachting over enkele dagen aan in San Diego.