Ricciardo: "Ik moet mijzelf nog bewijzen"

Daniel Ricciardo eindigde tijdens de eerste kwalificatie van het siezoen als tweede voor Red Bull-Racing. Hiermee versloeg de jonge Australiër zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel., iets waar velen hun pet voor afnamen. Ricciardo trekt zich er echter maar weinig van aan.

Ricciardo melde het volgende: "Ik foscus me zeker niet op hem. Ik weet zeker dat hij vandaag problemen had ofzo, maar het feit dat ik vanaf de eerste rij mag starten doet zeker wat goeds voor het vertrouwen." Ondanks zijn goede kwalificatie moet hij zich, naar eigen zeggen, nog bewijzen in de aankomende race: "Ik ben ontzettend opgewonden, maar tegelijkertijd ook rustig en terughoudend, want morgen worden de punten pas verdeeld."

"Er wordt vanavond niet gefeest en de focus wordt niet verslapt. Ik moet met beide benen op de grond blijven staan, want ik moet mezelf nog bewijzen aan de top van het veld. Het zou geweldig zijn als we de komende paar races voorin kunnen blijven meedoen en ik mezelf kan vestigen aan het front van de grid. Dit is een goede stap in die richting, maar we hebben nog altijd wat werk te verrichten. Ik ben opgewonden over wat in het verschiet ligt en ik ga proberen voor wat opschudding te zorgen."

Teamgenoot Sebastian Vettel start morgen vanaf de 13e positie.